Børn & Organisering

Hvordan kan du hjælpe dit barn med at blive mere organiseret

 

Vi er nu mere end 4 måneder inde i 2017. Flere forældre har sikkert haft et ønske om at blive mere organiseret i det nye år. Men hvad med vores børn? At være organiseret er et meget vigtigt egenskab at have og jo tidligere man lærer det jo bedre, da det uden tvivl er noget man får brug for gennem hele livet.

 

Men at være organiseret og struktureret er ikke noget der kommer naturligt for de fleste. Derfor har vi samlet og vil dele vores bedste tips til, hvordan du lærer dine børn at blive organiseret på den bedst mulige måde.

 

  • Brug to-do lister

 

De fleste forældre synes at to-do lister er en stor hjælp til at holde prioriteterne på plads, og holde struktur i hverdagen. de kan dog også være rigtig gode for børn. At have en lille liste liggende på deres værelse til når de står op om morgenen (børst tænder, tjek din skoletaske før du tage afsted, husk din madpakke) kan vise sig at være meget nyttig. Det skal slet ikke være noget alt for svært eller krævende for børnene, men selv små lister kan vise sig at være meget effektive og få børn til at føle at de har bedre styr på tingene selv.

 

 

 

 

  • Lær at forberede så meget som muligt aftenen før

 

Dette tip er noget de fleste har prøvet før. Det er noget mange springer fra igen, da det kræver tid om aftenen, som man meget hellere vil bruge på noget andet når man er træt efter en lang dag. Det er dog noget der kan være super nyttigt, især fordi det vil spare jer tid om morgenen, give jer ekstra tid til måske at spise morgenmad sammen og starte morgen på en rigtig god måden, uden stress.

 

  • Beslut jer for en fast dag om ugen, hvor I kan kigge skoletasken igennem

 

Yngre børn, der stadig går i folkeskole, har ikke særlig mange ansvarsområder. Dog er et af deres få ansvar at holde styr på deres skoletaske. Deres skoletaske bør være ordentlig og organiseret, da det vil gøre det nemmere for både børnene selv, men også deres forældre. Brug noget tid hver uge på, at gennemgå skoletasken for at smide eventuelle madrester ud, samt andre små noter eller post-its der måske bare ligger og fylder. Dette er også en rigtig god måde at finde invitationer til skolearrangementer eller brev fra skolen, hvis barnet selv har glemt at give dem videre til dig. Hvis I sammen sætter en fast dag hver uge som bliver brugt på det, så kan I starte med at gøre det sammen og du kan hjælpe dit barn med at organisere skoletasken og holde orden i den. Efter noget tid vil de uden tvivl have lært at gøre det selv og det vil lære dem at være meget mere organiseret når det kommer til skolen.

 

  • Lav en fælles kalender til hele familien

 

At have en fælles familiekalender et sted i hjemmet er en perfekt måde at lære børnene, hvordan man holder sig organiseret i en travl hverdag. det ville være en rigtig god idé at få dine børn til selv at opdatere den kalender med deres egne aktiviteter og aftaler. At få dem til selv at skrive, at de har ballet om onsdagen, dans om fredagen eller fodboldtræning om søndagen er en rigtig god måde til, at de selv føler de har kontrol over deres eget skema. En enkel ting som denne kan også få dem til at føle sig mere voksne og forhåbentlig på et eller andet tidspunkt betyde, at du ikke selv behøver at huske på alt.

 

 

  • Hold deres hylder og skriveborde organiseret, og sørg for de selv er så meget involveret som muligt

 

Find fine eller sjove plastbeholdere til kuglepenne, papir mapper til forskellige ting og små papir æsker/kasser for at holde børnenes hylder og skriveborde så organiseret som muligt. Brug labels og navnelapper til tingene, det vil hjælpe endnu mere med at holde styr på de forskellige tings plads. Når de fleste af dine børns ejendele er organiseret og værelset ser ordentligt ud, vil de også selv finde det nemmere at finde deres ting og så er der også større sandsynlighed for, at de lægger tingene på plads igen når de er færdige med at bruge dem.

 

  • Skab en sjov og hyggelig lektieplads til børnene

 

Ved at skabe en hyggelig og rar arbejdsplads til dine børn kan det resultere i at det bliver hyggelige for dem at sætte sig ned og lave deres lektier. Fine og farverige kontorartikler, penalhuse og papir mapper kan stilles både på børnenes eget skrivebord på børneværelset, men også i et fælles rum i hjemmet (f eks. køkkenet eller stuen) hvor de vil finde det hyggeligt at sidde og lave deres lektier. Især hvis området der bliver brugt til dette formål holdes ordentligt og organiseret, vil det motivere dine børn, gøre det rart for dem at sidde der og eventuelt blive mere produktive.  

 

  • Sæt navnelapper på alt

 

Jo yngre børn er, jo sværere kan det være for dem at holde styr på deres ting når de er i skole eller institution. Gør det nemmere for dem ved at sætte navnelapper på deres ejendele, så de nemmere kan finde ud af, hvad der er deres og tage det med hjem igen. De kan eventuelt være med til at designe deres egne navnelapper, så de selv vælger, hvordan de skal se ud. På Labelking.dk kan I sammen nemt og hurtigt lave de smarteste og mest farverige navnelapper og bestille 140 af gangen. Man kan vælge en figur, dyr eller tegneserie lignende figurer, skrifttype og farve på teksten og endda også uploade sit eget billede.

 

 

 

 

Vi håber I finder disse tips brugbare og gode!